Har du varit på bröllop, dop, gift dig eller tog du kanske en fin bild när du besökte kapellet och dess omgivning och vill dela den med oss? Skicka ett mail till lars.goran.bruce.58@gmail.com så publicerar vi dem här.

Det hade kommit ett brev till Nässjö Pastorat i november 2019, men sedan glömts bort. Brevet var från Britt Lundén dotter till brudparet på fotona. 
Ett trevligt brev och en fin historia som vi gärna delar med er. 

Pingtafton 1953 vigdes mina föräldrar, Marianne och Egon Josefsson, i Sankta Valborgs Kapell. Pappa arbetade hos Jacobssons Konditori i Nässjö innan han köpte eget bageri i Huskvarna. Mamma var sjuksköterska och arbetade en tid på operation i Nässjö. Sedan fortsatte hon som sjuksköterska på olika platser  i Huskvarna och Jönköping till sin pensionering.

År 2013 gav Marianne och Egon en stor 60-årig bröllopsfest för oss tre barn med familjer. Vi samlades i Lövhult med övernattning och hade en högtid i kapellet. Det var mycket trevligt. Kortet med mina föräldrar utanför grinden är från när vi planerade för festen. 

Pappa lever inte längre. Han gick bort 2018, bara tre veckor innan den 65-åriga bröllopsdagen. Som den konditor han var lärde han oss en hel del. Bland annat brukar min min bror och jag baka pepparkakshus. I år har jag gjort en modell av kapellet som det ser ut nu. Vad jag förstår var kapellet mindre från början och har blivet tillbyggt. 

Mamma tycker det vore trevligt om jag berättar om detta och bifogar några bilder. 

Trevlig adventstid och god jul
Britt Lundén i Motala, äldsta dotter

Innan vi publicerade detta har vi haft mycket trevlig kontakt med både Britt och mamma Marianne. Marianne blir 93 år i april. Britt berättade bl.a att tjugondag Knut hjälps barn och barnbarn åt att krascha årets pepparkakshus. Det svartvita fotot är från en fikastund på Jacobssons Konditori.